10. března 2010

Final Fantasy VII: Crisis Core - Návod

Začátek

Jakmile budete moci Zacka ovládat, tak vám budou vysvětleny základní ovládací prvky a budete uvrženi do souboje, v němž postupně zlikvidujte 16 nepřátelských vojáků. Bude následovat krátká animace, po které vás čeká mnohem těžší souboj s Behemothem. Nejlepší taktikou je vrhnout na něj 2x Firaga a uskočit jeho útokům.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cesta do vesnice Wutai

Otevřete si ∆ hlavní menu, vyberte volbu mail a pročtěte si rady ohledně hry. Potom si promluvte s Kunselem, zvolte první možnost (I read it all!) a projděte dveřmi do vedlejší místnosti. U terminálu se zaregistrujte, abyste mohli plnit mise a stoupněte si na savepoint. V menu si vyberte jedinou dostupnou misi Shinra´s Basic Training a potvrďte. Zlikvidujte několik vojáků a za odměnu získáte elixír. Zpět v místnosti se savepointem znovu vyslechněte Kunsela a podle jeho rad prohledejte supply pot, ve kterém najdete bronzový náramek. Vraťte se za Angealem do vedlejší místnosti, řekněte mu, že jste připraveni a budete odvezeni do vesničky Wutai. Po cestičce utíkejte stále kupředu až se dostanete k hradbám, kde nastane větší konflikt. Zbavte se nejprve vojáků na zemi a pak pomocí magie zlikvidujte i ty na hradbách. Za branami pevnosti likvidujte všechny jednotky, na které narazíte abyste oslnili řídícího Lazarda a dostaňte se až do centrální oblasti. Seběhněte k savepointu, uložte si hru a jděte k aréně. Odehraje se animace, ve které se setkáte s mladičkou Yuffie. Po jejím skončení vstupte do arény a připravte se na souboj s dvojicí bossů. Za žádnou cenu se nepouštějte do obou naráz. Nejprve zničte jednoho a teprve potom i toho druhého. Až se objevíte na lesní cestičce, tak zlikvidujte trojici nepřátel a po několika animacích si budete moci znovu uložit hru. Udělejte to a vydejte se Angealovi na pomoc, přičemž budete napadeni Ifritem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banora

Zpět na základně si vezměte ze supply potu materii Thunder a Tsengovi řekněte, že už jste připraveni na další akci. Alejí stromů doběhněte k savepointu, uložte si hru a připravte se na souboj s dalším bossem Guard Spider. Rychle se mu dostaňte za záda a kombinací kritických úderů ho bez větších problémů udolejte. Po souboji si nejprve přečtěte nový mail, pak utíkejte za Tsengem a vstupte do další lokace, kde naleznete dům Genesise. Odtud pokračujte na malé náměstíčko s fontánou uprostřed. Vstupte do Angealova domu nalevo od savepointu, tam si promluvte s jeho matkou a následně ho opusťte. Utíkejte dál a na rozcestí se vydejte pravou cestou, která vás zavede až k Tsengovi. Po animaci se dostanete do továrny. Sledujte Tsenga do místnosti se savepointem a vyběhněte do 2. patra, kde na vás bude čekat Genesis. Jakmile skončí rozhovor, tak si uložte hru a opusťte továrnu. Po cestě k Angealovu domu budete zastaveni a bude následovat minihra, ve které musíte rozseknout rakety před dopadem. Pokud se vám podaří bez jediné chyby zničit všech 10 raket, tak dostanete speciální finanční bonus. Až minihra skončí, tak doběhněte k domu a uložte si u něj hru, protože vás bude čekat genesisův Bahamut, po jehož likvidaci mise v Banoře končí.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napadení Midgaru

Na základně si uložte hru, chodbou utíkejte na druhou stranu místnosti k výtahům a po rozmluvě s Kunselem jeďte výtahem do SOLDIER Director´s Office. Bude následovat rozhovor se Sephirothem a Lazardem, který vás povýší do hodnosti Soldier 1st Class. Až se Zack převleče do nové uniformy, tak si ze supply potu vezměte přívěšek a zkuste otevřít dveře Briefing Room. Na výzkumníkovu otázku zvolte druhou možnost (I got it!), vraťte se k výtahu a jeďte za Lazardem, který vám sdělí informace o vaší další misi. Bohužel budete přerušeni poplachem a tak budete muset čelit novému nebezpečí. Uložte si hru, jděte k výtahu a zvolte první možnost. Sjeďte až dolů ke vstupu do budovy, probojujte se davy nepřátel a spolu se Sephirothem pokračujte do sektoru 8. Opět si pro jistotu uložte hru a zamiřte do Loveless Avenue. Na jejím konci se střetnete s další Genesisovou kopií, kterou zlikvidujte a hra se přenese k Mako reaktoru 5. Savněte si hru, kousek opodál zlikvidujte Sahagina a shlédněte jednu z nejlepších animací všech dílu FF ságy. Uličkou vedle savepointu dojděte k žebříku a slezte po něm dolů. Na rozcestí se vydejte doprava, až dojdete k dalšímu žebříku a ten vám umožní sestoupit do nejnižší části reaktoru. Tam otočte uzávěrem, čímž uvolníte cestu Sephirothovi a po žebřících vylezte zpět nahoru k savepointu. Utíkejte až úplně na konec kovového chodníku, kde po dalším žebříku slezte dolů a doběhněte k Sephirotovi. V místnosti s nádržemi si pak uložte hru a pročtěte si trojici dokumentů, které zde Hollander zanechal. Potom se podívejte do nádrže, znovu si promluvte se Sephirothem a vydejte se po stopách doktora Hollandera. Při jeho pronásledování kontrolujte všechny místnosti, protože se může do některých z nich schovat. Až doběhnete na úplný konec, tak si uložte hru a zabijte trojici mechanických bossů.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ze slumů na pomoc Shinře

Po probuzení a rozmluvě s Aerith se pokuste opustit chrám a jakmile budete před ním, tak zamiřte s vaším doprovodem do obchodní části chudinské čtvrti. Ihned po vstupu budete okradeni malým chlapcem. Uložte si tedy hru a všechny vyzpovídejte a nechte je, aby vám “pomohli“. Až si se všemi promluvíte, tak najděte Aerith u jednoho z obchodů a řekněte jí, že chlapce vyslechnete. Pak utíkejte dokola a za chvíli budete mít malého zloděje v pasti. Během rozhovoru mu řekněte, že mu pomůžete získat jeho peněženku zpět a projděte bránou nalevo. Jděte kousek dopředu a budete napadeni 3 červy, po jejichž zabití vrátíte chlapci peněženku. Jakmile to uděláte, zvolte po chvíli první možnost a spolu s Aerith zamiřte do parku. Bohužel budete vyrušeni telefonátem z velitelství a tak musíte přes obchodní část zamířit do Shinra Building. Uložte si hru a utíkejte kupředu. Po několika soubojích vás čeká boj s Genesis Warriorem, po jehož likvidaci se konečně dostanete do hlavního velitelství korporace Shinra. Uvnitř si uložte hru, utíkejte na konec chodby do Sample Storage Chamber a použijte malý výtah s mříží. Zde si nejprve promluvte s Hojem, řekněte mu, že jste připraveni a shlédněte sekvenci mezi Hojem, Genesisem, Angealem a Zackem. Pak vás čeká souboj s další verzí Bahamuta, jehož likvidací pro vás tato část končí.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cesta do Modeoheimu

Utíkejte k výtahu, sjeďte dolů k východu a opusťte budovu. Rovnou si to namiřte na vlakovou stanici v sektoru 1 a odtud do obchodní části sektoru 5. Velkou bránou vyjděte do hlavní části chudinské čtvrti a levou cestou dojděte ke kostelu. Místo Aerith tu však narazíte na Tsenga a spolu s ním se budete muset vydat vstříc novému úkolu. Odletíte v helikoptéře, která naneštěstí havaruje a vy se tak ocitnete v horách Mode Ravine. Doběhněte na vrchol hory, kde naleznete Mako komplex. Seběhněte po cestičce dolů, uložte si hru a boční uličkou se propližte dovnitř komplexu. Uvnitř sejděte dolů, nastupte do výtahu a dole se vypořádejte s Genesisem. Až opustíte Mako komplex, tak se vydejte tunelem do Modeoheimu. Vyberte všechny truhly a rovnou utíkejte do lázní. U recepce si všimněte blikajícího telefonu, prozkoumejte ho a zvolte první možnost. Po vyslechnutí všech 23 zpráv si to namiřte do zadní částí lázní a zabijte létajícího Griffona. Následně vyběhněte po schodech nahoru, kde naleznete zraněného Clouda a Tsenga a vstupte do dveří, u kterých leží. Seběhněte dolů, po schodech na druhé straně zase vyběhněte nahoru a otvorem ve zdi vyjděte ven z budovy. Uložte si hru, utíkejte po potrubí nahoru a další dírou znova do budovy. Následně pokračujte do místnosti, v níž se setkáte s vaším přítelem Angealem, který se promění v monstrum. Po jeho likvidaci od něj získáte jeho rodinný meč.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stíhání profesora Hollandera v Junonu

Na začátku se ocitnete na dovolené v Costa Del Sol, která bude záhy přerušená kopiemi Genesise. Zlikvidujte je a hra se přenese do Junonu, kde si můžete uložit hru. Potom utíkejte na konec nábřeží a vyjeďte výtahem nahoru. Skrz další Genesisovy kopie se probojujte na druhou stranu, tlačítkem na stěně otevřete vrata a vstupte do centrálního tunelu, kde na vás čeká souboj s tankem. Po jeho likvidaci si uložte hru a dalšími vraty pokračujte kupředu. Nyní budete muset ochránit perimetr před dotírajícími mechanickými roboty, které vyslal profesor Hollander. Pak už jen pokračujte v pronásledování, jenž bude zakončené bitvou s bossem Guard scorpionem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výpomoc Aerith

Po úvodní animaci v kostele si uložte hru a vyjděte ven, kde zlikvidujte 3 mechanické děla. Pak si promluvte s Tsengem a připravte se na váš úkol vyrobit Aerith vozík na květiny. Hned jak budete moci Zacka ovládat, tak prohledejte trosky okolo a najdete nářadí (used tools). Vydejte se tedy do obchodní čtvrti a prozkoumejte dřevo na zemi. Budete přistiženi mužem, který vám řekne, že to dřevo patří jemu a dá vám ho, když mu pomůžete vymyslet jméno jeho nového baru. Zvolte tedy třetí možnost (Seventh Heaven) a získáte slibované dřevo (old lumber). Nyní se můžete vrátit do sektoru 8 k fontáně a odtud do Loveless Avenue. Promluvte si s mužem u auta a dostanete pneumatiky (worn tires). Se získanými komponenty se vraťte zpět ke kostelu, znova prohledejte trosky a najdete poslední potřebnou věc - manuál (how to build a wagon). Pak utíkejte do kostela a promluvte si s Aerith. Nakonec shlédněte animaci, ve které vám Sephiroth vysvětlí další postup, v Soldiers floor si promluvte s Kunselem a dejte první možnost.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nibelheim

Po příjezdu do města jděte kousek dopředu, promluvte si s Tifou a následně i Sephirothem. Jděte do hostince, vyběhněte po schodech nahoru a znovu vyzpovídejte Sephirotha. Až se hra přenese do Mako reaktoru a vy budete moci ovládat postavu, tak vyběhněte ven, vezměte si z bedny White cape a uložte hru. Vraťte se zpět do reaktoru, přibližte se k Sephirothovi a po skončení delší sekvence zlikvidujte Genesis deletera. Až se vám to podaří, tak se probojujte zpět do Nibleheimu, odpočiňte si v hostinci a uložte si tam hru. Vyjděte ven, kousek na sever si promluvte s Cloudem a zamiřte do sídla Shinra Manor, které naleznete ve východní části oblasti Nibelheim Outskirts. Uvnitř si opět promluvte s Cloudem, vyběhněte do 2. patra a zamiřte do nejvýchodnější místnosti. Tajným průchodem ve zdi se dostaňte do jeskyně, po žebříku na jihu slezte dolů a pokračujte dál na jih do místnosti, ve které naleznete Sephirotha. Aby se hra posunula dál, tak se pokuste opustit podzemní zařízení. Bude následovat sekvence, po jejímž skončení se ocitnete v hořícím Nibelheimu. Skrz pohoří se probojujte na sever k Mako reaktoru, uložte si u něj hru a vstupte dovnitř. Přibližte se ke zraněné Tifě a bude vás čekat několik sekvencí, které budou zakončeny bojem se Sephirothem. Při druhém souboji si pak dejte pozor, ať vás neshodí z konce lávky, jinak bude Game Over.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po letech uvěznění

Od výzkumníka si vezměte klíč a opusťte podzemní laboratoř. Nyní si postupně probojujte cestu až do Nibleheimu a ochraňte Clouda před 3 vlnami vojáků ze Shinry. Zpět v sídle si to namiřte do jihozápadní místnosti v 2. patře, z levé skříňky vezměte oblečení a odneste ho zpět Cloudovi. Pak už si jen vyčistěte cestu z města a ocitnete se v lokaci Nibel Plains. Nyní se budete muset za pomoci pušky a vašeho meče probojovat až na pláž, kde si můžete uložit hru a pokračujte dál na setkání s Cissnei. Na mostě se pak vypořádejte s Genesis Eliminatorem a hra se přenese k zničenému Mako reaktoru v oblasti Gongaga. Utíkejte na jih do další části, uložte si hru a kousek opodál shlédněte další rozhovor mezi Zackem a Cissnei. Pak pokračujte dál do kopců, kde zlikvidujte G Slayera a G Predatora, vraťte se k opuštěnému Mako reaktoru a zbavte se zmutovaného Hollandera.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Finále

Jděte do další části (Banora - Outskirts), doběhněte ke kráteru a slezte dolů. V podzemí se pak vydejte na východ do části Depths of Judgement, kde si uložte hru. V této oblasti nejprve seberte 4 goddess materie (Star, Heaven, Light a Ground Materia) a jižní cestou zamiřte do Lake of Oblivion. Tam najděte zbylé 3 goddess materie (Sabbath, Being a Life materia), jděte zpět do Depths of Judgement a západní cestou zamiřte do Portal of Severance. Seběhněte po srázu dolů, uložte si hru a do jednotlivých slotů stojanu vložte 7 goddess materií. Zlikvidujte G Regicida, znova si uložte hru a vstupte do Light of Doom, kde vás čeká finální konfrontace skládající se ze dvou částí. Nejprve se budete muset vypořádat s Genesis Avatarem. Hned jak zarazí meč do země, útočte na materii v meči a likvidujte otravné monstra kolem. Pokud na vás použije nějaké to kouzlo, snažte se mu vyhnout a stále udržovat svoje HP na maximu. Jakmile meč udoláte budete muset zabít i samotného Genesise, který by neměl být moc velkým oříškem. Nakonec shlédněte závěrečnou animaci, uložte hru a můžete hrát znovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat