10. března 2010

Final Fantasy VII: Crisis Core - Ostatní #2

Postavy

Zack Fair

Mladý muž z Gongagy, který se jednoho dne stane jedním z nejsilnějších 1st Class Soldier. Je to hlavní postava celé hry a jediný hratelný charakter ve hře. Tvrdě trénuje pod dohledem jeho mentora a přítele Angeala, aby šplhal po žebříčku nahoru a stal se jednoho dne hrdinou. Je znám svou loajalitou a skvělými dovednostmi v boji. Pohrdá zabíjením, snaží se chránit lidi a pohrdá všemi, kteří si neváží života.

Angeal Hewley

Velmi respektovaný 1st Class Soldier, Zackův rádce a původní držitel Buster Swordu. Narodil se ve skromné rodině v malé vesnici jménem Banora, kde žil i jeho nejlepší přítel Genesis. Angeal nevěděl nic o okolnostech jeho narození a když zjistil, co se opravdu stalo, tak v něm nitru vypukl neuvěřitelný zmatek, který způsobil napětí mezi ním a jeho přáteli.

Sephiroth

Nejvýše postavený a nejobávanější 1st Class Soldier. Je znám a uctíván jako válečný hrdina, vysoce respektovaný a obdivovaný. Skrze to je velice málomluvný a drží se v ústranní. Jeho nejbližšími přáteli jsou od samotného začátku hry Angeal a Genesis, kteří jsou jedinými lidmi, proti kterým nechce Sephiroth za žádnou cenu bojovat. Pomalu se po několika misích otevírá i Zackovi a zjišťuje, že je to velmi hodný člověk. Nicméně poté, co zjistí okolnosti ohledně jeho původu, tak ztratí rozum a zmizí v Nibelheimu.

Genesis Rhapsodos

Záhadný 1st Class Soldier, který má ještě záhadnější nevysvětlenou minulost. Je synem velmi bohatého muže z Banory, který je jediným pojítkem k Projectu G. Jakmile zjistí pravdu, tak začne útočit na Shinru se svou armádou klonů. Kromě pomsty pak Genesis hledá odpovědi, které jsou uzamčeny v epickém poému nazvaném Loveless, jímž je doslova posedlý.

Aerith Gainsborough

Aerith je poslední z Centry (Starobylí) a tak je pronásledována vědeckým oddělením Shinry a sledována Turks. Se Zackem se poprvé setká, když propadne střechou do starého kostela. Od samotného začátku v sobě najdou zalíbení a tak ji Zack pozve na rande, aby “splatil“ to, že ho po pádu probudila. Po chvíli oba propadnou lásce, načež Zack zmizí na 4 dlouhé roky.

Cloud Strife

Tento mladík je členem pěchoty společnosti Shinra, který pochází z Nibelheimu. Cloud nebyl schopný naplnit svůj sen a stát se členem Soldier. Během několika misí se Zackem se z nich stanou velmi dobří přátelé. Zacka a Sephirotha doprovází až do nešťastného incidentu, který se stane v Nibelheimském reaktoru a po letech uvěznění utíká spolu se Zackem pryč.

Tseng

Je členem Turks, který se setká se Zackem na jedné z misí. Během několika společných misí Turks a Soldier se mezi nimi utvoří velmi dobrý vztah, který je naneštěstí částečně zničen událostmi v Nibelheimu...Tseng totiž dostane za úkol pronásledovat a dopadnout Zacka a Clouda po jejich společném útěku.

Cissnei

Je zázračný sirotek, kterého se ujala Shinra pro bojové tréninky. Je nejmladším členem Turks v celé historii a bojuje s obrovskou hvězdicí, která se jmenuje Rekka. Ona a Zack několikrát zkříží cestu a tak mezi nimi vznikne přátelství s hlubšími city, které je testováno událostmi z Nibelheimu.

Lazard

Je ředitelem Soldier v dobách Crisis Core. Sice nemá žádné zkušenosti z boje, ale jeho stručné instrukce a klidné vystupování mu zajistili respekt a loajalitu mezi jeho podřízenými. Pro jeho rychlý vzestup je často srovnáván s Rufusem, který se rovněž rychle vyšplhal nahoru. I přes jeho chování je zjevné, že je na druhou stranu velmi nespokojen s nespravedlností a temnými stránkami korporace Shinra.

Hollander

Vědec, který několik let pracoval v Shinře a který se podílel na původním Jenova projektu s podtitulem Project G. Je rovněž zodpovědný za technologii klonování jedinců jako například Genesise. Jelikož před několika lety ztratil místo vedoucího ve vědeckém oddělení (kvůli Hojovi), tak žil v ústranní a střádal své plány, aby se Shinře pomstil.

Yuffie Kisaragi

Je dcerou Wutaiského lorda Goda. Její boj za svobodu Wutaie začne pár dnů poté, co se setká se Zackem na jeho misi ve Wutai. Později se dostane k seznamu možných pokladů a tak začne všechny členy Shinry zahlcovat svými maily, aby jí pomohli poklad najít a ona tak mohla dotovat nové povstání Wutaie.

Tifa Lockhart

Mladá dívka žijící v Nibelheimu, která se živí jako průvodce. Na scénu vstupuje ve chvíli, když do města dorazí Zack, Sephiroth a Cloud, aby zahájili vyšetřování v Mako reaktoru. Ve chvíli, kdy zabije Sephiroth jejího otce, tak se ho pokusí zastavit a je sama těžce zraněna.

DMW (Digital Mind Wave)

Sephiroth: máte ho od začátku hry
Angeal: máte ho od začátku hry
Tseng: na začátku K 3, po setkání s Tsengem
Cloud: v K 6, v horách po havárii vrtulníku
Aerith: na začátku K 5, jakmile se proberete v kostele a promluvíte si s Aerith
Cissnei: po setkání s členy Turks v K 4 Ifrit: za dohrání M 8-1-1
Bahamut: za dohrání M 8-1-4
Bahamut Fury: za dohrání M 8-5-6
Odin: za dohrání M 8-1-6
Phoenix: v Nibelheimu vylovte materii z vrcholu vodárenské věže
Genesis: po souboji s Genesisem v K 6
Chocobo: získejte Chocobo Feather v truhle v M 8-4-1
Cactuar: získejte Cactus Thorn za dohrání M 10-1-3
Tornberry: získejte Tornberry´s Knife za dohrání M 10-2-3
Cait Sith: získejte Caith Sith´s Megaphone v truhle v M 8-4-3
Moogle: získejte Moogle´s Amulet v truhle v M 8-4-4
Magic Pot: postupně čarujte kouzla, o která vás požádá, najdete ho v M 2-2-6, 2-5-4, 2-5-5, 2-5-6 nebo 7-6-6

Speciální úkoly

Špióni z Wutaie

V kapitole 6 utíkejte k fontáně v sektoru 8 a v JV rohu si promluvte s reportérem. Během rozhovoru zvolte 2. možnost a zamiřte na sever do Loveless Avenue. Nejprve si promluvte s Genesisovou fanynkou u Goblins baru a následně se Soldierem 2nd class u obloukové brány. Zvolte první možnost (I´ll help you look for them!) a vydejte se po stopách špiónů. Za odměnu získáte Walnut Wood.

1. špión: 3x si promluvte s mužem v SZ části Loveless Avenue
2. špión: 3x si promluvte s vojákem v obchodní části sektoru 5
3. špión: 3x si promluvte s mužem, který se objeví, když poodstoupíte od výtahu u východu v Shinra Building
4. špión: 3x si promluvte s ženou, která vede rozhovor u vstupu k vlakové stanici v sektoru 1
5. špión: 3x si promluvte s mužem u rakety v Exhibit Room
6. špión: 3x si promluvte s chlapcem v parku v sektoru 6 (na východ od kostela)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Člen Sephirothova fan klubu Silver Elite

V kapitole 6 zamiřte do parku v sektoru 6 a za prolézačkou si promluvte s tajemnou ženou, která vám položí tři otázky. Po správném zodpovězení otázek se stanete členy fan klubu.

1. otázka: Jak se jmenuje Sephirothův meč? (odpověď: Masamune)
2. otázka: Název Sephirothova ultimátního útoku? (odpověď: Super Nova)
3. otázka: V které ruce drží Sephiroth meč? (odpověď : Left)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výroba květinových vozíků pro Aerith

Kromě základní květinového vozíku můžete udělat i další 2 typy, se kterými už bude Aerith o poznání spokojenější. Nejprve ji musíte vyrobit obyčejný vozík a jakmile se objevíte v Shinra Bld., tak řekněte Kunselovi, že potřebujete ještě čas. Pak se můžete vrátit k Aerith a vyrobit zbylé 2 druhy květinových vozíků.

2. květinový vozík

Walnut Wood: pochytejte všech 6 špiónů z Wutaie
Premium Tires: dokončete M 7-1-6 a promluvte si s Soldier 3rd class v Briefing Room
Mythril Tools: dokončete M 2-1-6 a promluvte si s vědcem v Exhibit Room
Craftsman Monthly: dokončete M 1-2-6 a promluvte si s kapitánem v Loveless Avenue

3. květinový vozík

Shinra Lunch Cart Specs, Shinra Ceramic, Shinra Treads, Shinra Soldier: všechny tyto součásti získáte, když čtyřikrát vyhrajete v soutěži v dřepech v tréninkové místnosti Shinra Building.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 záhad Nibelheimu

Až budete v Nibelheimu, tak si promluvte s malým chlapcem a na jeho otázku mu odpovězte první volbou. Po zjištění záhady to vždy řekněte chlapci a získáte info o další záhadě.

1. záhada: Vylezte nahoru na vodní nádrž uprostřed města a zjistíte, že v nádrži je červená Phoenix materie.

2. záhada: Utíkejte do 2. patra hostince, prozkoumejte obraz na stěně naproti posteli a sdělte to chlapci. Znovu utíkejte prozkoumat obraz a zjistíte, že tam dívka není. Pak choďte střídavě do 1. a 2. patra, dokud nepůjde nahoru dělník. Opatrně ho sledujte do pokoje, kde vám vysvětlí celé tajemství a získáte 2000 Gil. Pak už jen

3. záhada: Vydejte se na sever do lokace Nibelheim - Outskirts a najděte Ether. Pokračujte na sever do Mt. Nibel - Trail a na konci východní cesty zlikvidujte trojici bomb bez toho, aby vybuchli. Získáte předmět Golden Shard, který zaneste chlapci a získáte Safety Bit.

4. záhada: Běžte do sídla Shinra Manor, utíkejte do SV části 2. patra a skrz klíčovou dírku zjistěte, kolik knih není na polici. Potom stejným způsobem prozkoumejte i východní dveře v 1. patře (počet mizejících Funny Faces), západní dveře v 2. patře (počet jablek a plechovek s jablky) a nakonec západní dveře v 1. patře (počet židlí). Získáte tak 4 čísla, které si napište na papír ve stejném pořadí, v jakém jste je zjistili. Dostanete 4-místný kód, kterým otevřete trezor v SZ místnosti 2. patra a utíkejte to říct chlapci.

5. záhada: Až budete v podzemních jeskyních, tak získejte od Sahagina alespoň jeden Coffin Key a zamiřte si to do JV místnosti s rakvemi. Otevřete pravou rakev a najdete v ní spát Vincenta Valentina. Vraťte se tedy hned za chlapcem a řekněte mu, že v rakvi někdo spí.

6. záhada: V hořícím Nibelheimu si u domu s nápisem General store promluvte s chlapcem, vstupte do něj a během 1 minuty zachraňte jeho matku. Abyste ji vysvobodili mačkejte šipky takto: ↑, →, ↑, →, ↑, ←, ↑, ←, ↓, →, ↓. Pak stejnou cestou vyběhněte ven, kde dostanete za odměnu Atk Up++.

7. záhada: Na začátku kapitoly 10 až opustíte Shinra Manor, tak utíkejte do SV části lokace Nibelheim - Outskirts a seberte materii Wall.

Obchody

Název: Shinra Building Shop
Zisk: je přístupný od samotného začátku hry
Typ: Item Shop
Nabídka: Potion (50 G), Ether (200 G), Soma (200 G), Remedy (200 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Sector 8 - Materia Shop
Zisk: po dohrání M 6-2-1
Typ: Materia Shop
Nabídka: Osmose (4000G), Drain (5000 G), Hp Up, Mp Up, Ap Up (1000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Sector 5 - Materia Shop
Zisk: po dohrání M 6-2-3
Typ: Materia Shop
Nabídka: Atk Up, Vit Up, Mag Up, Spr Up, Poison, Silence (1000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Sector 6 - Accessory Shop
Zisk: po dohrání M 6-2-6
Typ: Accessory Shop
Nabídka: Bronze Bangle, Bronze Armlet, Chocobo Armlet (500 G), Wrist Band, Bulletproof Vest, Earrings, Amulet (1000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Bone Village Commerce
Zisk: v truhle v M 7-5-3
Typ: Materia Shop
Nabídka: Hellfire, Megaflare, Zantetsuken, Rebirth Flame, Exaflare (10000 G), Graviga (15000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Sector 7 - Shop
Zisk: v truhle v M 4-4-3
Typ: Accessory a Item Shop
Nabídka: X-Potion, Fire Ring, Fire Armlet, Ice Ring, Ice Armlet, Lightning Ring, Lightning Armlet (3000 G), Dragon Armlet, Element Blade (20000 G), Wizard Bracelet (80000 G), Mog´s Amulet, Brigand´s Gloves (10000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Research Dept. QMC
Zisk: dostanete ho od Cissnei, během příběhové linky v K 4
Typ: Materia a Accessory Shop
Nabídka: Fire, Blizzard, Thunder, Cure, Libra (1000 G), Esuna, Headband, White Cape, Star Pendant (3000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Research Dept. QMC+
Zisk: v truhle u Zackova rodného domku ve vesnici Gongaga, kam se dostanete v K 10
Typ: Accessory a Item Shop
Nabídka: Firaga, Blizzaga, Thundaga, Octaslash, Rush Assault, Air Strike, Meteor Shots, Healing Wave, Lucky Stars (10000 G), Hi-Potion (500 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Wutai Secret Shop
Zisk: po dohrání M 4-2-6
Typ: Materia Shop
Nabídka: Quake, Aerial Drain (18000 G), Power Drain (14000 G), Firaga Blade, Blizzaga Blade, Thundaga Blade, Drain Blade (10000 G), Status Strike, Status Ward, Elemental Strike, Elemental Ward (40000 G), Hell Firaga, Hell Blizzaga, Hell Thundaga (15000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Network Shop Duo
Zisk: v truhle v M 9-3-3
Typ: Accessory Shop
Nabídka: Blaze Armlet, Snow Armlet, Bolt Armlet (10000 G), Sniper Eye (50000 G), Escort Guard (40000 G), Dragon Armlet, Elemental Blade (20000 G), Wizard Bracelet (80000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: The Happy Turtle
Zisk: v truhle v M 4-3-6
Typ: Materia Shop
Nabídka: Fira, Blizzara, Thundara, Cura (3000 G), Barrier, MBarrier (4000 G), Regen, Dash, Dispel (5000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Junon Souvenirs
Zisk: v truhle v M 2-4-1
Typ: Materia Shop
Nabídka: Chocobo Stomp, 1000 Needles, Murderous Thrust, Courage Boost!, Item Nugget, Moogle Power (10000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Network Shop Shade
Zisk: v truhle v M 9-5-4
Typ: Accessory a Materia Shop
Nabídka: Precious Watch, Jeweled Ring, Apocalypse (10000 G), Dualcast (30000 G), Genji Helmet (1000000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Mythril Mine Traders
Zisk: po dohrání M 2-4-5
Typ: Accessory Shop
Nabídka: Faerie Ring (20000 G), Protect Ring (30000 G), Moon Bracer, Twisted Headband, Shining Bracer (10000 G),
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Gongaga Trading
Zisk: po dohrání M 2-3-1
Typ: Accessory a Materia Shop
Nabídka: Carbon Bangle, Rune Armlet, Sea Chocobo Armlet, Hyper Wrist, Shinra Beta, Hypno Crown, Tarot Cards (8000 G), Drainga (18000 G)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Název: Nibel Accessories
Zisk: v truhle v M 6-4-4
Typ: Accessory Shop
Nabídka: Safety Bit (5000 G), Pearl Necklace (8000 G), Mortal Shock, Venom Shock, Mute Shock, System Shock, Paralyzing Shock (15000 G), Star Pendant, White Cape, Gris-Gris Bag, Headband, Sprint Shoes (3000 G)

Žádné komentáře:

Okomentovat