10. března 2010

God Of War: Chains Of Olympus - Návod

Shores Of Attica

Zlikvidujte perské vojáky, pomocí obří kuše zničte loď a dírou ve střeše seskočte do budovy. Zabijte další nepřátele, doplňte si životy schované v truhle a rychlým mačkáním o zvedněte dveře. V tu chvíli se do místnosti vřítí kyklop a vy budete muset odrazit jeho útok kyjem. Až se vám to povede, tak bude nemilosrdně sežrán baziliškem, který se pak vrhne i na vás. Vyhýbejte se jeho útokům, zahrnujte ho údery a jakmile mu vezmete dostatek energie, tak se nad ním objevím akční tlačítko. Rychle ho zmáčkněte, pak mačkejte symboly, které se ukážou na obrazovce a poté ho dorazte kyjem, který zůstal po kyklopovi. Po baziliškově útěku doběhněte k beranidlu na pláži, dotlačte ho k městské bráně a rozbijte ji. U savepointu nalevo si uložte hru a vstupte do města. Probojujte se k propasti, přeplavte na druhou stranu a zbavte se lučištníků a pěchoty. Pak otočte otočným mechanismem nalevo, rychle doběhněte k bráně a pomocí tlačítek L+R pod ní proskočte. Zabijte všechny vojáky na bojišti, rozbijte stěnu dřevěné věže nalevo a vylezte po žebříku až nahoru. Skopněte dolů dřevěnou stěnu, dejte se doprava a přejděte opatrně po trámu na druhou stranu. Doplňte si z truhly životy, zvedněte vrata a vstupte do místnosti, kde shlédněte krátkou animaci. Pomocí úhybných manévrů se vyhýbejte jeho útokům, likvidujte okolní vojáky a mlaťte do něj co nejvíc to půjde. Až mu seberete asi 80% životů, tak ho chytněte a mačkejte kombinaci tlačítek, která se ukáže. Nakonec ho umlaťte bednou a pomocí nově získané magie se zbavte šestice vojáků. Projděte otevřenými mřížemi napravo, užijte si sexu s dvěma nádhernými slečnami (získáte red orby) a pak projděte mřížemi nalevo. Uložte si hru, nadzvedněte vrata a dostanete se na most. Skopněte dolů nepřátelské žebříky, zbavte se nepřátel a jděte k velké kuši. Otočte ji na baziliška, zasáhněte ho a dveřmi na konci spojovacího mostu vstupte do místnosti. Otáčejte mechanismem, dokud nesjedete až úplně dolů, pak proběhněte chodbou na otevřené prostranství a zabijte druhého kyklopa. Uvolněnou cestou utíkejte až k savepointu, vylezte po žebříku a následně po stěně až nahoru. Na východním konci ochozu rozmlaťte dřevěné trámy, přehoďte páku a sjeďte dolů. Vyběhněte po schodech nahoru, zvedněte dveře a vejděte do další části, kde se odehraje krátká animace s baziliškem. Najděte bednu (naproti truhle s červenými orby), odtlačte ji na tlačítko na podlaze vzadu nalevo a pak seberte ze země tělo, které vyplivnul bazilišek. Proběhněte bránou, kterou jste si otevřeli, položte tělo na druhý spínač a doběhněte k savepointu. Uložte si hru, proběhněte chodbou až na konec a připravte se na finálové střetnutí s baziliškem. Zůstaňte ve středu, útočením ho zažeňte na konec cesty a on vyleze na střechu. Zaútočte mu na tlapu, mačkejte příslušná tlačítka a shoďte na něj kus zdi. Ještě jednou to zopakujte, potom ho v akční části úplně dorazte a shlédněte animaci.

The City Of Marathon

Slezte po útesu až dolů k savepointu, vstupte do domu (musíte rozbít dřevěný zátaras) a zabijte monstrum. Jděte dál, chodbou nalevo vyjděte ven a ulicemi města se probojujte až k mlze a odtlačte bednu k bráně. Zvedněte ji a projděte do další části města. Pročistěte si cestu k vozíku se slámou, vraťte se zpět a ze sochy u stěny sejměte pochodeň. Zapalte s ní vozík, odtlačte ho na druhou stranu a zlikvidujte novou nestvůru (Sabretooth). Nakonec už jen rozbijte skálu napravo, doběhněte na konec a po stěně vylezte do Héliova chrámu, kde si uložte hru.

The Temple Of Helios

Přeběhněte přes most, shlédněte krátkou scénu a zabijte monstra. Pak utíkejte na samotný konec skal, vylezte po stěnách až úplně nahoru a shlédněte animaci s bohyní Athénou. Po skončení animace utíkejte rovně do místnosti, přehoďte páku a vyjeďte nahoru. Zabijte dva vrhače bomb, od výtahu se vydejte cestou nalevo a na konci přehoďte další páku. Vraťte se k místu, kde jste vedli rozhovor s bohyní, vyběhněte po schodech nalevo a dojděte na konec, kde zničíte třetího vrhače bomb. Pákou poblíž si otevřete branku a přistupte k lesknoucí se bráně. Zmáčkněte o, otáčejte analogem v požadovaném směru a vstupte dovnitř. Doběhněte do velkého sálu na konci, odtlačte velké sochy a aktivujte páky, které za nimi byly schované. Nejprve zamiřte do pravých dveří, zbavte se ohnivých strážců a přehoďte páku u mříže. Pak se vraťte, projděte levými dveřmi a uložte si u savepointu hru. Utíkejte dál, seběhněte po schodišti na kruhový výtah se symbolem a rozbijte zarážky po stranách. Pak se výtah rozjede a vy budete muset během cesty dolů zabít několik nepřátel. Až výtah zastaví, tak pomocí komba □, □, ∆ poničte brnění a akčními tlačítky ho dodělejte. Po schodišti vyběhněte nahoru, pokračujte do velkého sálu, kde se za vámi zavřou dveře a dejte se doleva. Narazíte na zářící sloup. Pomocí o ho shoďte dolů, přejděte do středu místnosti a shlédněte animaci. Potom najděte zářící pod na okraji plošiny, jděte k němu a o si stáhněte další sloup. Přejděte po něm, jděte doleva a po schodech vyběhněte do trůnního sálu. Rozbijte trůn, seberte sluneční štít a po souboji s ohnivými strážci s ním otevřete dveře před vámi. Za nimi si uložte hru a po točitém schodišti vyběhněte až na vrchol. Po schodech nalevo se vydejte zničit několik monster, do otvoru uprostřed podlahy vložte štít a seběhněte dolů. V místnosti nejprve odtlačte sochy na příslušná místa v rozích místnosti, pak vytáhněte stěnu co nejdál to půjde a z levé strany vběhněte do tajné místnosti. Zde posuňte sochy tak, aby paprsek zamířil do dvou vyznačených otvorů, pak vyskočte na podstavec a podržte tlačítko L. Rychlým mačkáním o odrazte paprsek do posledního symbolu, vylezte nahoru k soše koně a vložením slunečního štítu aktivujte paprsek a FMV sekvenci. Nakonec už jen utíkejte zpřístupněnou chodbou k portálu, který vás zavede do olympských jeskyní.

The Caves Of Olympus

Skočte do vody, přeplavte na druhou stranu a po stěně vylezte nahoru. Doběhněte k soše a vezměte si z ní Triton´s lance (můžete se potápět). Skočte zpátky do vody, potopte se a doplavte k mříži napravo. Pomocí R zničte mříž, plavte tunelem dál až nakonec a přehoďte páku. Vyplavte na povrch, vylezte na stěnu a dejte se nově otevřenou chodbou nalevo. Vylezte až úplně nahoru a protáhněte se pod vraty. Zabijte minotaura, otočným mechanismem aktivujte most a přeběhněte na druhou stranu. Zvedněte vrata a shlédněte animaci s polonahou dívkou. Utíkejte podél řeky, doplavte na pevninu a zabijte ohnivé strážce. Opodál si uložte hru, jděte do další místnosti a uprostřed si vezměte Primordial fire. Okolní sochy ožijí a začnou po vás metat firebally. Pomocí tlačítka L je odrazte zpět proti nim a po jejich zničení získáte magickou schopnost Light of dawn. S její pomocí zničte okolní přisluhovače, vydejte se prostřední cestou kupředu a otevřete dveře. Na útesu zneškodněte několik ohnivých strážců, seskočte do vody a portálem se vraťte zpět do Héliova chrámu.

The Temple Of Helios Part 2

Na zářící místo použijte sluneční štít, po ohnivé cestě seběhněte až dolů a otevřete dveře. Dojděte k výtahu se symbolem uprostřed, aktivujte ho a během cesty nahoru likvidujte dotěrné harpyje. Následně vyběhněte po schodech nahoru a u savepointu o kousek dál si uložte hru. V další místnosti shlédněte nejprve krátkou scénku, pak zabijte všechna monstra a použijte štít na zářící místo. Otočte paprsek světla na levé zadní dveře, sochu odtlačte na kruhový podstavec (levý dolní) a namiřte na ni paprsek světla. Tím otevřete přední levé dveře a novou sochu budete moci odtlačit na pravý dolní podstavec. Paprskem zamiřte na pravé zadní dveře, pak na sochu (pravý dolní podstavec) a vytáhněte zbylé dvě sochy. Nyní máte k dispozici celkem 4 sochy. Sochy směřující na sever odtlačte na levý a pravý spodní podstavec, sochu směřující doleva odtlačte na pravý horní podstavec a nakonec sochu směřující doprava na levý horní podstavec. Až je budete mít rozestavěné, tak z podlahy vyjede nová socha. Zamiřte na ní paprsek, utíkejte dozadu a stoupněte si na světelný kruh. Podržte tlačítko L, rychle mačkejte o a následně použijte do příslušného otvoru sluneční štít, čímž spustíte krátkou FMV sekvenci. Vraťte se na velký kruhový podstavec, kde jste otáčeli paprskem světla, vložte do něj štít a sjeďte až úplně dolů. Pokračujte pravou cestou, otevřete dveře a doběhněte k obřím schodům. Vyskákejte po nich nahoru, odtlačte sochu napravo na vyznačené místo a zničte ji. Pak vyskočte na její zbytky, zmáčkněte L a rychlým mačkáním o odrazte paprsek. Nyní už jen vylezte po stěně nahoru, vložte do sochy štít a zpřístupněnou cestou doběhněte k útesu. Sešplhejte dolů, probojujte se k svatyni a uložte si hru. Potom otočte všemi 3 pákami, vložte do podlahy štít a shlédněte animaci.

Hades

Utíkejte ke stěně, vylezte po ní na strop a zlikvidujte krápníky. Na konci se pomocí tlačítka R spusťte dolů a přeskočte na další plošinu. Utíkejte na konec výběžku, přeskočte na protější stěnu a vylezte na vrchol útesu. Zlikvidujte trojici medúz, projděte klenbou a přeskočte na druhou část rozbořeného schodiště. Vyběhněte na otevřené prostranství, zbavte se nepřátel a vyskočte na útes nalevo. Nejprve zabijte otravná monstra a pak si povšimněte kostky uprostřed oblasti, která je zleva i zprava obklopena stěnou. Jděte tedy k pravé stěně, rozbijte jednu její část a kostku odtáhněte doprava, pod plošinu s truhlou s životy. Z kostky vyskočte na plošinu, doplňte si životy a pak pokračujte výš. Chytněte se stěny, přeručkujte doprava za krvavé vodopády a spusťte se na útes. Z něj seskočte dolů na prostranství, zneškodněte nepřátele a shoďte zářící sloup. Pokud chcete, tak si uložte hru a vylezte na plošinu nalevo. Po stěně pak vyšplhejte nahoru k obrovskému stromu a utíkejte na konec cesty, kde zabijte několik harpyjí a obrovská brnění. Potom se vraťte zpět, projděte otevřenou bránou a doběhněte až do obrovského sálu. Dejte si pozor na břitvy, které vás mohou zranit, zabijte další skupinu monster a po mostě přeběhněte na druhou stranu. Uložte si hru, zazvoňte na zvon a připravte se na boj s Charónem. Vyhýbejte se jeho útokům, uberte mu polovinu života a Charón zaútočí tak, že vás jediným útokem zabije. Po skončení animace mačkejte rychle tlačítka L a R, osvoboďte se z řetězů a zabíjejte uvězněné lidi, čímž si doplníte energii. Nakonec už jen doběhněte k rozcestí a dejte se levou cestou.

The Depths Of Tartarus

Sejměte harpyje, pokračujte dál a zabijte hordu nepřátel. Přejděte po velkém řetězu na druhou stranu, uložte si hru a po stěně vylezte nahoru. Zabijte nepřátele, povytáhněte směrem ke kameře levou a pravou sochu a otočte pákou. Nově zpřístupněnou chodbou dojděte do velkého sálu, zneškodněte minotaury a lučištníky a po schodech nalevo vyběhněte do místnosti se savepointem. Rozbijte naprasklou stěnu, podél zdi se protáhněte na druhou stranu a tam rozbijte další stěnu. Pak přehoďte páku, seskočte dolů a pod zvednutou mříží jděte dál. Vyběhněte po schodech nahoru, zabijte lučištníky a přehoďte páku. Pokračujte nahoru, ze stěny vyjměte klíč, pak skopněte dolů trůn s mrtvolou krále a skočte za ním. Mrtvolu odneste na kruhový spínač, vložte klíč do otvoru a přeběhněte přes most na druhou stranu. Vstupte do Diova chrámu, zabte příšery a stoupněte si doprostřed, odkud shoďte sochu. Potom si vezměte Gauntlet Of Zeus, zbavte se monster a vraťte se přes most zpátky. Pomocí pěsti rozbijte zářící dveře, projděte jimi a spustí se past s bodci. Rychle utíkejte dopředu, rozbijte stěnu, která vás blokuje a následně i sochu. V kruhové místnosti rozbijte sochu napravo, vydejte se chodbou za ní a na konci otevřete dveře. Po stěně vylezte nahoru, otočte páku a vraťte se zpět dolů. Následně přeběhněte po řetězu napravo, vyškrábejte se po stěně a uložte si hru. Utíkejte chodbou, seskočte dolů a zabijte monstra. Pak otočte oběma pákami, přeběhněte po řetězu a vyskákejte po platformách nahoru. Jedinou cestou doběhněte k místu, kde se odehraje krátká scénka s titánem a vylezte po stěně vzadu napravo. Nahoře se nejprve zbavte minotaura, pak pomocí štítu odrazte šípy lukostřelců a otočte oběma pákami. Po řetěze přeběhněte na útes a otevřete si dveře na konci chodby. Nejprve zlikvidujte skupinku nepřátel a pak přehoďte obě dvě páky. Po stěně napravo vylezte nahoru, po stropě pak přeručkujte až ke dveřím a na konci tunelu přehoďte další páku. Vraťte se zpět, seskočte dolů a na konci útesu shlédněte krátkou animaci. Slezte dolů po stěně, uložte si hru a skočte na platformu. Otáčejte pákou kolem dokola, na konci seskočte na platformu dole a celý postup opakujte. Potom vyskočte na skálu, pomocí kolečka použijte řetěz a přeběhněte po něm. Následně se dostaňte do kruhové budovy s pilami, pomocí Zeusovy rukavice je zničte a doběhněte k bráně. Uložte si hru, bránu rozbijte rukavicí a shlédněte animaci s Charónem. Vyhýbejte se jeho útokům, uberte mu půlku života a až uteče na plošinu vzadu, tak zničte jeden ze tří sloupů. Celý postup opakujte, zničte zbývající dva sloupy a dodělejte Chárona.

The Temple Of Persephone

Po obdržení schopnosti Charon´s wrath ji vyzkoušejte na nepřátele a doběhněte do chrámu. Utíkejte k zamčeným dveřím nad schodištěm, rozkopněte je a zbavte se dalších monster. Probojujte se do místnosti s hlavami medúz, zničte je pomocí pěsti a po zabití nepřátel doběhněte k savepointu, kde si uložte hru. Skrz hordy se probojujte do místnosti s otočnou pákou, použijte ji a nahoře pak zničte další monstra. Severní branou pokračujte dál, znova si uložte hru a vstupte do Persephonina hájku, kde se odehraje další sekvence. Zmáčkněte o, držte se instrukcí na obrazovce a po odevzdání svých zbraní projděte portálem. Ihned po skončení animace od sebe odstrčte svou dceru a zabíjejte duchy dokud se vám neobnoví vaše schopnosti. Po skončení animace doběhněte až k Persephone, čímž zahájíte začátek konce. Uberte Persephone asi polovinu života a počkejte až vás chytne. Mačkejte tlačítka podle pokynů na obrazovce, částečně spoutejte Atlase a nakonec budete pokračovat v souboji. Odrážejte na ni všechny její koule, které po vás vrhne, pak na ní útočte a počkejte dokud nespadne na podlahu. Nakonec už si jen stoupněte do ohnivého kruhu na podlaze, zmáčkněte tlačítko L a mačkejte o. Spustí se akční sekvence, v níž se řiďte pokyny na obrazovce a shlédněte závěrečnou animaci celé hry.

5 komentářů:

  1. jak jí odrazit střeli

    OdpovědětVymazat
  2. je to těžké...ten konec jak odrážím Persephoniny střely...=(

    OdpovědětVymazat
  3. že když bude ta koule pri cratosovi tak stlač L a pusti a on to odrazi :))

    OdpovědětVymazat
  4. Stačí na ní házet vlastní koule. R1+O nebo L1+O Teď si nejsem úplně jistej

    OdpovědětVymazat
  5. Pecka, kolik těch zkurv....., duchů musím zabít aby mě to pustilo dal??? Sakra už tam mám 920.000....

    OdpovědětVymazat