12. března 2010

Shadow Of The Colossus - Návod

1 Valus, the Minotaur
Prvý kolos je vlastne tutorial behom boja sa vám budu ukazovat pokyny.Každý kolos má svoje slabé miesta do korých ho musit zasiahnuť. Najprv musite kolosa obehnúť zozadu a viliezť mu po ľavej nohe a zasadit mu úder, slebé miesta sa vám budu ukazovat modrým znakom ked ho tam párkrát zasiahneťe kolos spadne na jedno koleno aby si odpočinul a vy to musíte využit na dalsie lezenie hore. Keď budete na kolosovom chrbte bude sa vás pokúšat striasť dole. Dole na ľavej strane vám ukazovatel ukazuje koľko mate sily na udržanie sa na obrovy , ked sa kolos na chvílu upokojí musíte to využit na odychnuti a nabratie novej sily. Potom musíte liesť daľej a vyliesť na jeho temeno hlavy a tam mu zasadit uder do slabého miesta keď bude s vami obor triasť musíte sa pevne držat a ked sa upokojí musíte to využit na získanie sily a zasadit mu uder tak to to par krát zopakujete a kolos je mrtvy.


2 Quadratus, the Bull
Tak a máme tu štvornohého kolosa a ako na neho vyliezť ? Mamoth ma svetieľkujúce chodidla do ktorých ho musíte zasiahnuť lukom.Tak teba presne zamieriť a ked kolos zdvihne nohu třeba ho zasiahnuť do chodidla. Ked ho zasiahnete kolos zastane a vy mate čas vyliesť po jeho srsti na chrbát. Po chrbte sa dostanete na jeho hlavu kde je slabé miesto kolosa a vy mu tam za zasadíte uder . Ked zmizne znak na jeho hlave budete sa musieť presunúť na zadnú časť kolosa. Jednoducho sa nechajte striasť dole a opakujte lezenie. Po nájdený slabeho boda budete pokračovat dalsími udermi kym kolos nepadne.


3 Gaius, the Knight
Knight je kolos ktorý na vás bude neustale utociť velkým klackom na jeho pravej ruke.Po nom sa da vyliezt a dalej po jeho ruke hore ale zavadzia tam velka kamena obruč kvoli ktorej na nho nemožete vyliezť. Preto sa treba dostať na velký disk kde obor na zaciatku stal a postavit sa tam.Keď na vás bude kolos chcieť zaútocit treba sa mu uhnut a tym obor udrie klackem o disk a tym sa mu rozbije kamena obruc . Tak a mame volnu cestu . Vylezieme po obrovej ruke hore na chrbat ,odpociniem si na jeho pleciach a ďalej vylezieme na jeho hlavu kde mu zasadíme uder do jeho slebého miesta. Keď zmizne znak na jeho hlave musíem sa dostat na obrov pas zlezieme po pravej ruke dole a keď bud blisko pasu skocime tam. Tam najdete dalsie slabe miesto obra a zasadíte mu úderi kym neumrie.


4 Phaedra, the Horse
Nalákame kolosa do stredu arény a vojdeme jedným z tunolov do podzemia a vyndeme druhov stranov. Teraz musime ziskat obrovu pozornost pískanim, strielaním z luku a pod. Keď sa k vam kolos priblizi vojdite naspäť do tunela a chvilu čakajte .Kolos sa bude pokúšať vas dostať ale chvílu počkajte. Kolos zohne hlavu k otvoru a vy mu po goralach ktore ma na hlave vyleziete hore na hlavu. Na hlave ma kolos slabe miesto do ktoreho mu zasadite uder. Keď zmizne znak premiestnite sa na kolosov chvost kde ma dasie slabé miesto dalej to uz poznate.


5 Avion, the Vulture
Pred vami sú dve veze vychadzajuce z vody medzi nimi su tri plosinky na ktore sa treba dostat.Keď budete na nich musíte upútať kolosovu pozornosť pískanie , strielnie z luku. Po chvíli sa kolos vznesie nad hladinu a leti priamo na vas vy musite v tej chvili vyskociť a chytit sa jeho srsti. Teraz keď ste na kolosovy musite sa dostať na jeho chvost kde je slabé miesto a zasadit mu tri udery. Keď znak zmizne musite sa dostať na ľave kridlo obra kde je další slabí bod. Nebude to ľahké kolos neustále máva krídlami ale keď sa dostnete k slabému bodu viete co mate robit .Keď zmizne prejdite na druhé krídlo a opakujte to.


6 Barba, the Goliath
Kolosa musíte nalakať na druhu stranu podzemia. Bráni vam v tom stena ktorú musíte rýchlo perskociť kým vas nedobehne kolos. Keď budete na druhej strane skrite sa do štrbiny v skale. Kolos sa k vam zohne a vy mu vyleziete po brade na hlavu. Na hlave ma slabé miesto zasadíte pár úderov. Dalsie miesto ja na lavej strane obrovho chrbta.


7 Hydrus, the Electric Eel
Kolosovu pozornosť musíte uputať tak , že budete plávať po hladine. Keď sa kolos vynorí musíte sa mu chytiť chvosta. Kolos bude s vami plávať v tvaru 8 a stále sa bude vynárať a ponárať. Kolosovi sa treba dostať na hlavu kde ma slabé miesto ale bránia vam v tom tri elektrické plutvi. Pomaly sa bude pohybovať ku každej plutve a zasadíte do nej úder tým ju znicite. Keď sa dostane na hlavu kolosa kde slabé miesto viete čo máte robiť.


8 Kuromori, the Lizard
Na začiatku zídite o jedno poschodia nižsie a upútajte kolosovu pozornosť. Keď vás kolos uvidí bude za vami liest hore, obehnite ho dokola aby vás nenzasiahol jedovatým mrakom. Keď uvidíte kolosa zaveseného na stene stielajte mu z lukom do nôh. Kolos stratí rovnováhu a spadne na zem chrbtom k zemi. Skočte dolu a kým je na chrbte vylezte mu na brucho a zasadte úderi do jeho dvoch slabých miest.


9 Basaran, the Tortoise
Tento kolos je vlastne obrovská korytnačka a preto ju treba dostať na chrbát.Nalákajte kolosa na vodný gejzír ale davajte si pozor na blesky ktoré striela z úst. Keď gejzír začne striekať vodu kolos strati rovnovahu a zostane stáť na dvoch nohách. Na chodildlách svietia zelene svetla do ktorych treba strelit lukom a kolos spadne na bok. Tak keď je kolos na boku vylezte mu po bruchu na chrbát. Keď sa kolos otoči na späť na nohy vybehnite po jeho chrbte az k jeho hlave a tam najdete slabé miesto do ktorého mu zasadíte úder.


10 Dirge, the Sandworm
Vysadnite si na Agra a cválajte kým vas začne nahaňať kolos. Keď vás bude prenasledovat postavte sa na Agra a otocte sa smerom ku kolosovy. Čakajte kym sa neukážu kolosove oči . Keď ich budeťe vidiet začnite po nich strielať. Zasiahnutím kolosa do oka ho oslepíte a on narazí do steni.Kým sa bude kolos prebúdzať s nárazu vylezte mu na chrbát a tam najdete jeho slabý bod.


11 Celosia, the Boar
Tak a máme tu najmensieho kolosa celej hry ale to neznamená že by bol slabý , je velmi rýchli a útočni. Musíte sa skrit v strbien v skale, keď bude chciet kolos zaútociť narazí do steny a zhodi na zem kus dreva.Zidete dole zoberete ho a rýchlo vyleziete hore a tam ho zapalite o vatru.Skocíte dole a vtedy zistíte , že kolos sa boji ohňa . Zazeniete ho medzi dva piliere na konci miestnosti a kolos spadne dole z útesu. Pád zapríciny že kolosovi odpadne brnenie z chrbta skoscíte dole vyleziete na jeho chrbát a tam nájdete slabé miesto kolosa.


12 Pelagia, the Sea monster
Kolos na vás bude útocit bleskami a preto musíte plavať pod vodou tam nemaju blesky ziadnu šancu. Plávajte smerom k úkritu z ktorého budete po obrovi strielať z luku aby ste upútali jeho pozornosť. Keď sa kolos zohne dole aby vás videl musíte skociť na jeho masku a po nej viliesť hore na jeho hlavu. Kolos ma na hlave 9 zubov 3 na ľavej strane 3 na pravej a 3 v predu. Údermi po týchto zuboch budete kolosa navigovať k strehce úkritu. Keď budete tam skočte na strechu, kolos sa oprie prednmími nahoami o strechu a tým odkrije svoje brucho. Skočte na kolosove brucho a tam najdete jeho slabí bod do ktorého zasadíte svoj úder.


13 Phalanx, the Dragon
Tento sú boj je pomerne lahký. Prvým co musíte urobiť je strielať do drakovích vankušov ktoré ma na bruchu v predu v srtredu a v zadu. Keď zasiahneťe všetky vankúše kolos začne lietat nízko na zemov a vtedy prichadza vaša chvíla. Pomocov agra dobehnite draka a skočte na jedno z jeho predných dvoch krídel. Vilezťe po krídle na obrov chrbát a v predu v strede a vzadu na chvoste nájdete jeho slabé miesta.


14 Cenobia, the Lion
Po zhliadnutí videa sa rozbehnite k spadnutému stĺpu ktorý je za vašmi chrbtom. Vilezte po nom na vyvýsenu cestu ktora vas privedie k daslej ktora vedie k pilieru.Vilezte na pilier a čakajte kým kolos zaútocí a zbúra stĺp. Keď už budete na ňom vyskočte na dalšiu stenu a chojte po nej dajte sa s merom do prava preskočte dieru a prelezte stenu. Za stenov vás čaká dalsia cesta ktorá vás privedie k dalsiemu pilieru vylezte po ňom hore a čakajte kým ho kolos zase zrúti. Keď spadne vylezťe na spadnuí pilier a vyskočte na dasí pilier a sneho vyvskočte na dasiu stenu, odtadial si to namierte k stene, po ktorej sa dá vyliezt, a stade skočit na nejvyššiu skalnatú rímsu. Stadialto je treba se dostat na plošinu, skade sa da vyskocit na další pilier. Keď bude zrútení aj poslední pilier bezte dozadu k kamenému rebriku po nom vilezte dalej schodymi a postavte sa na kamenu stenu . Kolos do nej narazí a tým si znicí brnenie na chrbte vyskočte na kolosa a tam nájdete jeho slabé miesto.


15 Argus, the Sentinel
Nalákajte obra k miestu kde sú po oboch stranách schody. Potom sa postavte na hnedú plosinu a keď vás bude chciet obor zašliapnuť uhnite sa tým ,odpruzí plosinu na ktorej stojíte a vy môzete vyskocit o kusok vyššie. Viškriabte sa hore ,dalej chodte schodmi a rovno cez dlhú chodbu . Cez okno strielajte po obrovi z lukom kým na vás nezaútocí nožom a tým zbúra druhé poschodie. Po troskách vylezte na druhé poschodie a ďalej až na úplný vrch. Tam sa postavte na most a prilákajte kolosa ten zaútoci nožom a zbúra most teraz máte šancu skociť na obrovu hlavu. Tam nájdete prvé slabé miesto do ktorého zasadíte úder. Keď zmizne bod na hlave presunte sa na pravú obrovu ruku. Kolos ma na prvom lakti malý bod do ktorého musíte zasadiť úder a vtedy obrovi vypadne nôž z ruky. Zídite dole k jeho ruke kde držal nôž,tam nájdete jeho slabé miesto.


16 Malus, the Sorceror
A je tu posledný kolos ktorý po vás neustále vrhá ohnivé guľe.Preto musíte vyuziľťkamené steny ako úkrity . Musíte íst pravov stranov až kým nezídete dole do diery ktorov vedia cesta ktorá vás zavedie bližsie k obrovi. Na konci vylezte a skrite sa za kamenu stenu dajte sa opäť do prava do dalšej diery. Chojte k pravej strane obrazovk a chite sa piliera a chojte na druhú stranu. Chojte za roha utekajte priamo do chodby a na konci vylezte po rebríku.Vybehnite po schodoch a ukrite sa za stenu. Teraz as vydajte do prava do dalsej chodby ktora vedie priamo pod obra.Vyskáčte po stenách a rebríkoch až kym nebudete pri chrbte obra. Kolos ma na chrbte bod do ktorého musíte zasadit úder obor sa natiahne ľavou rukov ku chrbtu. Vy musite rychlo vyskocit, zavesit sa na ruku a vylizt po nej az hore kde ma obor ďalsí slabý bod do ktorého údriete. Obor sa natiahne po vas pravou rukov a vy na nu musíte preskociť. Keď budete na nej musite do nej zasadiť úder aby sa prestala hýbat. Potom strieľajte lukom do obrovho ľavého pleca , obor zase zacne hýbat rukov k ľavemu plecu a vtedy máte šancu preskociť na plece kolosa. Ak už ste na pleci preleste po krku až hore na hlavu kde najdete slabé miseto a kolosa a tým ho zabijete.


Žádné komentáře:

Okomentovat